Helyi gazdaság

2023.10.17. 12:16

Felújítják a Homonnai utcát

Suki Zoltán

Hamarosan kényelmesebb lesz közlekedni a környéken. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Elkezdődik Szegeden, Fodorkert városrészben a Homonnai utca felújítása – ezt Szénási Róbert a körzet önkormányzati képviselője jelentette be kedden a helyszínen. A kivitelező összesen 214 méteren javítja az útalapot, szegélyeket készít és új kopóréteget aszfaltoz. A felújítás a Tátra tér és a Bártfa utca közti szakaszon, valamint a Bártfa utca és az Eperjesi sor szakaszon valósul meg. A kivitelező kitáblázza a munkálatokat, és korlátozza a forgalmat az érintett útszakaszon. A lakók ki- és bejutása biztosított lesz. Jelenleg a szintezési munkák zajlanak. Az önkormányzat türelmet kér, és szórólapokon külön is tájékoztatja a környéken élőket.

A felújítást az önkormányzat 14,6 millió forintból végezteti el. A beszerzési eljáráson nyertes szegedi Norbo-Ép Kft. a tervek szerint és időjárástól függően november végére fejezi be a munkákat.

A városháza azt is közölte, hogy az önkormányzat nagy figyelmet fordít és 2 milliárd forintot költ idén az útjai rendben tartására. Idén önkormányzati forrásból újult meg az újszegedi Kockaház utca, jelenleg is dolgoznak a Rókusi körúton, a hattyasi Varsa utcában, a petőfitelepi Csap utcában, valamint az alsóvárosi Földmíves és Sárkány utcában. Rövidesen hozzálát a kivitelező a felsővárosi Etelka sor felújításához.

A Csap utca jelenlegi szakaszának felújítása napokon belül befejeződik, és döntöttek arról is, hogy Fodorkert újabb utcáját, az Eperjesi sort is felújítják.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában