Mindig igyekszik előre menekülni a 700 fős kistelepülés

2024.01.10. 10:00

Mini bölcsőde épült Öttömösön – Galéria

Öttömös mindig igyekezett előre menekülni. Ennek egyik jele, hogy 143 millió forintos állami támogatásból felépült a település új mini bölcsődéje. Jelenleg a működési engedélyeztetés és az intézményrendszer kialakítása zajlik annak érdekében, hogy április elsejétől már tudjon gyerekeket fogadni az intézmény.

Arany T. János

Dobó István, Öttömös polgármestere a település új mini bölcsődééről: Ha ezzel még egy-két itt élő családnak segítünk, vagy még adja Isten, esetleg új családok emiatt választják a településünket, már megérte az áldozatot és a munkát. Fotó: Karnok Csaba

Öttömös több éves terve válik valóra. 

A képviselő-testület 2019-ben határozta el, hogy a falunak szüksége van egy kisebb bölcsődére. A pályázatot 2020-ban nyújtottuk be, de sajnos a közbeszerzésünk csak harmadjára lett sikeres. Településünk mindig úgy állt hozzá, hogy próbáljunk előre menekülni. Évről-évre egyre nagyobb kihívás elé állít minket, hogy a meglévő szolgáltatásokat fenntartsuk. Most még szerencsére elmondhatjuk, hogy van óvoda, iskola, fogorvos, háziorvos, posta, ezek az alapszolgáltatások mind megvannak ezen a 700 fős kistelepülésen. Szerettünk volna bölcsődét is, mert nem akartuk azt elfogadni, hogy úgyis csökken a gyerekek száma és akkor nincs értelme. Pont ellenkezőleg, inkább előre tervezünk. És ha ezzel egy-két itt élő családnak segítünk, vagy még adja Isten, esetleg új családok ezért választják a településünket, akkor már megérte az áldozatot és a munkát

 – magyarázta Dobó István, Öttömös polgármestere.

A település még évekkel ezelőtt nyert közel 143 millió forintot a 7 férőhelyes mini bölcsőde kialakítására. Az intézmény kialakítására a meglévő régi önkormányzati épületet alakították át, az új funkciókhoz szükséges helyiségek kialakításával. Terasz, babakocsi-tároló és rámpák épültek.

Az építkezés már befejeződött, az eszközbeszerzés most zárul, a beruházás megvalósult. A működési engedélyeztetés, intézményrendszer kialakítása zajlik annak érdekében, hogy április elsejétől már tudjon gyerekeket fogadni az intézmény.

A Szent Ágoston Katolikus Általános Iskola és Óvoda intézményrendszer 2011. szeptember elsejével indult, négy óvodai és öt általános iskolai telephellyel, öt településen, köztük Öttömössel. Az óvodának egy 21 fős csoportja van, ahová vegyes életkorú kisgyerekek járnak. Az általános iskolába 33 diák jár.

 Az új intézménnyel a bölcsődétől a nyolc évfolyamos általános iskoláig szerencsére mindent helyben tudunk biztosítani a szülőknek 

– tette hozzá a polgármester.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában