Akkumulátoros lámpatesteket használnak, amiből nem lesz Vásárhelynek plusz áramszámlája

2024.02.23. 20:00

Napelemes lámpákkal világították meg a Tóth malom utcát

Kovács Erika

A napelemes kandeláberek 25 méterenként követik egymást. Fotó: Kovács Erika

Napelemes lámpákat helyezett ki a hódmezővásárhelyi önkormányzat a Tóth malom utca újonnan megépített szakaszán. Mint korábban megírtuk, a 388 méteres szakasz 100 millió forintba került. A város azt ígérte, a későbbiekben az út régi szakaszát is felújítják.

–Ez nem az a vezetékes, tartós megoldás, viszont energiatakarékos, hiszen napelemes, akkumulátoros lámpákat szereltünk fel. Az oszlopok 25 méterenként követik egymást, a lámpatestek 7 méteres magasságból világítják be az utat. Környezetbarát és ebből nincs a városnak plusz áramszámlája sem 

– mondta a videójában Márki-Zay Péter, Hódmezővásárhely polgármestere. Azt mondta, nem ez a végleges világítás, siettették a gyors megoldást, mert sokan kerékpároznak Kishomok, Új-Kishomok, illetve a Kertváros felől az ipari park irányába, A dolgozóknak a reggeli vagy az esti  műszakba sötétben kell közlekedniük. Az ő biztonságukat szem előtt tartva döntöttek az akkumulátoros megoldás mellett.

– Idővel megépítjük a kerékpárutat is. A tervei már készülnek, nyáron szeretnénk kiírni a közbeszerzést – tette hozzá a polgármester. Mint lapunk is megírta, az út régi szakaszán, a házak között nagyon szűk a terület. Az ott lakók elképzelni sem tudják, hogy hová kerül a kerékpárút. A polgármester korábban már bejelentette, hogy vannak ingatlanok, amik kerítését annak idején kijjebb építették, önkormányzati tulajdonra, így azokat a kerítéseket áttetetik majd.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában