Egyszerre két helyre költözik a népszerű étterem

2024.04.04. 07:00

Elkezdődött a bordányi Vadgesztenye felújítása – Galéria

Elkezdődött a bordányi Vadgesztenye étterem felújítása, ami várhatóan az év végéig tart. A felújítás idejére a népszerű étterem költözni kényszerül. Az ebéd menüt a volt Mihálffy-iskola épületében, a Szent István tér 1. szám alatt, az orvosi rendelő mellett lehet átvenni, a konyha pedig Zákányszékre, a volt Pedró Kocsma épületébe települ át.

Arany T. János

Elkezdődött a bordányi Vadgesztenye étterem felújítása, ami várhatóan az év végéig tart. A felújítás idejére a népszerű étterem költözni kényszerül, Bordányban és Zákányszéken is elérhetők lesznek. Fotó: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Bár nagyon örül a várva várt felújításnak a helyet 1980 óta üzemeltető Nagyapáti Károlyné Klárika, egyelőre még a logisztikai problémáktól nem őszinte a mosolya. Nem egyszerű ugyanis egy egész konyhát, az étterem további berendezéseit átköltöztetni az egyik helyről a másikra. Még egy hűtőkonténert is bérelnie kell az üzemeltetőnek. Ennek ellenére Klárika derűlátó, csak ezt a néhány hónapot kell kibírni.

Korábban többször beszámoltunk róla, hogy 236 millió forintot nyert Bordány az önkormányzati, Vadgesztenye étterem felújítására. A tervek szerint az épület szükséges bővítését követően egy teljesen új konyha kialakítása valósulhat meg. Az új konyhatechnológia beszerelése, valamint a kiszolgálóhelyiségek kialakítása és berendezése lehetővé teszi egy modern, költséghatékony konyha működését. A vendéglő mint sok másik, az ÁFÉSZÉ volt. Az önkormányzat vette meg nagyon lepusztult állapotban. Az étteremben a hagyományos menüs étkeztetés mellett lehetőség van a’la carte, azaz étlap szerinti étkezésre is. A tanévben itt készítik az ebédet az általános iskola menzásainak és a szociális étkeztetést is innen oldják meg.

Előreláthatóan hét hónapig zárva lesz az étterem. Egyelőre a költözködés zajlik. Április 8-tól, jövő hét hétfőtől a menüt ételhordóban, valamint helyben fogyasztásra a régi Mihálffy-iskola épületében (Szent István tér 1., az orvosi rendelő mellett) tudják biztosítani minden nap 11 és 15 óra között. Az étterem a teljes személyzettel ugyancsak április 8-tól Zákányszéken, a volt Pedró kocsma épületében (Szegfű János utca 2/A) várja vendégeit. Az is fontos információ, hogy az étterem telefonon csak a mobilon érhető el, a vezetékes szám a felújítás ideje alatt nem él. A mobiltelefonszám: 06/30/973-5229.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában