Helyi gazdaság

2024.04.10. 14:25

Székkutast 654 millió forintból fejlesztik

Kovács Erika

Fotó: Kovács Erika

654 millió forintos pályázatot nyert a település a TOP Plusz projekt révén, az összegből Székkutas központját fejlesztik úgy, hogy élhetőbb környezetet biztosítson a helyieknek és újabb gazdasági célokat is szolgáljon. A fejlesztésnek köszönhetően olyan ipari parki funkciókat is kap, amelyek újabb vállalkozások letelepedését segíthetik.

A 100 százalékos intenzitású, azaz önerőt nem igénylő forrásból a buszforduló és a vasútállomáshoz vezető gyalogjárda közötti útszakaszon aszfaltos útburkolat és közvilágítás készül. Új járdát építenek a Vásárhelyi úttól, a vállalkozói udvar parkolójától az állomás felé, ugyancsak közvilágítással, illetve a belvízmentesítést is megoldják. 

A Vásárhelyi úti üzletsor mögötti területen szilárd burkolattal, közvilágítással, elektromos töltőponttal ellátott gépjármű parkolót is kialakítanak, ami megkönnyíti az áruszállítást és az üzletek megközelítését. A projekt részeként térfigyelő kamerákat is telepítenek. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában