Helyi időjárás

2017.12.03. 07:57

Ezzel már hógolyózni is lehetett! Hurrá, esik a hó Szegeden! - galéria

Hószállingózásra, havazásra és havas esőre is számítani kell, úgyhogy ha autóba ül, vezessen óvatosan. De ha fényképezni menne ki, mindenképp küldje el nekünk!

Munkatársunktól

Ilyen volt az első szegedi hó olvasóink szemével. - GALÉRIA






 

Így esett a hó Szegeden. Fotó: Kuklis István - GALÉRIA


Korábban


Vasárnap az ország keleti felén és a Dunántúl délkeleti tájain fordulhat elő hószállingózás, havazás, kezdetben viszont a Tiszántúlon még havas esőre is számítani kell, ugyanakkor nyugaton szakadozottabbá válik a felhőzet a délutáni órákban. Nyugaton, északnyugaton és északon megélénkül, helyenként megerősödik az északi-északnyugati szél. Hajnalban -6 és +2, napközben -1 és +4 fok között alakul a hőmérséklet. Kettősfronti hatás érvényesül - közölte az Időkép előrejelzése.

Fotó: Időkép

Délkelet felől havazás kezdődött, vasárnap reggelig a Dunától keletre, illetve az ország déli részén helyenként lepelnyi mennyiségű hó hullhat. A nap további részében jelentősebb csapadék elsősorban a Dunától keletre várható, döntően havazás, a keleti határ közelében időszakosan havaseső formájában a vasárnap éjféli órákig Síkvidéken vasárnap délelőttől - a csapadék intenzitásától függően - a 2 méteren mért hőmérséklet időszakosan 0 fok felett valószínű, így a megmaradó hó vizes lesz, illetve megmaradása időszakosan, egyes területeken valószínű, erősebb csapadékintenzitás idején. Vasárnap éjfélig síkvidéken helyenként időszakosan lepel-2 cm vizes hó hullhat, erre nagyobb esély a Duna-Tisza közén, illetve az Északi-középhegység térségében, északon van. A Dunától keletre eső területek északi részén, síkvidéken nagyobb valószínűséggel Borsod megye térségében egyes körzetekben akár 2-5 cm hó hullhat vasárnap éjfélig - ezt már az Országos Meteorológiai Szolgálat tudatta.

Fotó: OMSZ

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában