Helyi időjárás

2023.07.05. 07:31

Igazi nyár idő várható szerdán

delmagyar.hu

Illusztráció: Unger Tamás

Szerdán a napos-gomolyfelhős időben kezdetben délkeleten, majd délután elszórtan - nagyobb eséllyel a Dunántúlon és az Északi-középhegyégben - alakulhatnak ki záporok, zivatarok. Néhol felhőszakadás, jégeső is előfordulhat. A szél zivatarok idején erős, viharos lehet, zivataroktól függetlenül csak helyenként északnyugaton élénkülhet meg. Hajnalban 13 és 19, délután 27 és 33 fok között alakul a hőmérséklet.

Orvosmeteorológia
Szerdán tovább fokozódik a fülledtség, ami már az egészséges szervezetet is igénybe veheti. 

Különösen azonban az idősek és a keringési rendszer panaszaival élők veszélyeztetettek, náluk rosszullét, fejfájás, vérnyomás-ingadozás léphet fel.

Megnyúlhat a reflexidő, kevésbé lehet pihentető az alvás, szédülés, koncentrálási problémák jelentkezhetnek.

Zivatarok környezetében az asztmások állapota romolhat, így nekik célszerű ezeket az időszakokat zárt térben tölteni.

10 és 16 óra között a naposabb tájakon nagyon erős lesz az UV-sugárzás, ezért a szabadban ajánlott gondoskodni bőrünk megfelelő védelméről, illetve ebben az időszakban lehetőleg kerüljük a direkt napfényt.

Figyeljünk oda immunrendszerünk erősítésére! Fogyasszunk gyümölcsöket, zöldségeket, valamint ügyeljünk a megfelelő folyadékbevitelre!

Olvasható az Időkép oldalán. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában