Helyi időjárás

2023.07.28. 12:10

Orvosmeteorológia – jelentkezhet fejfájás, migrén, koncentrálási problémák, szétszórtság, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás

Delmagyar.hu

Fotó: Unger Tamás

Csütörtökön nem érkezik újabb front, de az elvonult hidegfront mögött hűvösebb levegő áramlott a Kárpát-medencébe. Záporok már csak helyenként alakulhatnak ki, többnyire napos lesz az idő, nagyon erős UV-sugárzással, élénk szélre számíthatunk.
Háziállatai számára biztosítson árnyékos helyet és mindig hozzáférhető friss ivóvizet! Járműben ne hagyjon magára semmilyen élőlényt rövid időre sem!

A gyakori frontátvonulások következtében jelentkezhet fejfájás, migrén, koncentrálási problémák, szétszórtság, keringési panaszok, vérnyomás-ingadozás, a reumatikus panaszok felerősödhetnek, nő a szervezet görcskészsége.

A pollenterhelés magas. Megtalálható a levegőben a pázsitfűfélék, a csalánfélék, az útifűfélék, a kenderfélék, a libatop, az üröm és a parlagfű virágpora, valamint a kültéri allergén gombák spórái is. A csalánfélék pollenkoncentrációja országszerte közepes. A kültéri allergén gombák spóraszáma az ország nagy részén közepes, de helyenként eléri a nagyon magas szintet – írja a Webbeteg.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában