Helyi időjárás

2023.08.30. 17:24

Másodfokú riasztást adtak ki felhőszakadás veszélye miatt néhány keleti járásra

Felhőszakadás veszélye miatt másodfokú (narancs) riasztást adott ki néhány keleti járásra és Baranya vármegye egyes járásaira az Országos Meteorológiai Szolgálat szerda délután.

Delmagyar.hu

Fotó: Bujdos Tibor

Az MTI-hez eljuttatott veszélyjelzés szerint Borsod-Abaúj-Zemplén, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Hajdú-Bihar, Jász-Nagykun-Szolnok, Békés és Csongrád-Csanád valamint Baranya vármegye egyes járásaiban a következő órákban az intenzív záporokból, zivatarokból rövid idő alatt 50 millimétert meghaladó csapadék hullhat.

A meteorológiai szolgálat közölte: szerda estig főként az ország keleti harmadában és a déli határvidéken kell zivatarokra számítani, amelyeket elsősorban felhőszakadás kísérhet, de intenzívebb cellákhoz viharos, óránként 60-80 kilométeres - északkeleten esetleg 8590 kilométer/órás - széllökések és jégeső társulhat. Estétől a legtöbb helyen megszűnnek a zivatarok.

Csütörtökön napközben elsősorban az északkeleti tájakon (és kisebb eséllyel esetleg az Alpokalján) lehet néhol zivatar, amelyeket óránkénti 45-65 kilométeres szél, intenzív csapadék és esetleg kisméretű jég kísérhet.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában