Helyi időjárás

2023.11.27. 07:14

Szeles, változékony idővel indul a hét

Delmagyar.hu

Archív fotó: Bujdos Tibor

Hétfő délelőtt vékonyabb, szakadozott felhőzet lehet felettünk, délutántól vastagszik a felhőtakaró. Napközben helyenként, késő délutántól szórványosan várható csapadék. Hazánk északkeleti felén, harmadán főként hó, havas eső, máshol egyre inkább eső valószínű. A sokfelé élénk, helyenként erős északnyugati szél éjszakára mindenhol mérséklődik. Hétfőn többfelé megélénkül a délnyugati, déli szél.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet többnyire -8 és 0 fok között alakul, de a szélvédett fagyzugokban hidegebb is lehet. A legmagasabb nappali hőmérséklet hétfőn 0 és +8 fok között várható, északkeleten mérhetik az alacsonyabb, délnyugaton a magasabb értékeket.

Orvosmeteorológia

Gyenge hidegfronti hatás terheli szervezetünket. A megfigyelések szerint ilyenkor a szív-és érrendszeri betegeknél mellkasi fájdalom, vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, valamint a stroke kialakulásának kockázata is magasabb lehet. A frontra érzékenyeknél általános tünetként fejfájás, vérnyomás-ingadozás, szédülés jelentkezhet, valamint az epileptiform rosszullétek gyakorisága is megnőhet, a krónikus betegségek tünetei (ízületi fájdalmak stb.) is felerősödhetnek. Készítette dr. Pukoli Dániel

Olvasható a Köpönyeg oldalán. 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában