Időjárás

2024.04.16. 06:38

Jelentős lehűlés: 15 fokkal hidegebb levegő zúdul be hazánkba

Delmagyar.hu

Fotó: DM

A Köpönyeg időjárás előrejelzése szerint északnyugat felől az egész országban felhős idő várható, és több helyen számíthatunk esőre és záporokra. Délkeleten zivatarok is előfordulhatnak. Az északnyugati szél nagy területen erős lesz, helyenként akár viharos erejű is lehet, ami mintegy 15 fokkal hidegebb levegőt hoz magával hazánkba. Ennek következtében jelentős lehűlés várható, és a hőmérséklet napközben alig emelkedik majd.

Erős hidegfronti hatás terheli szervezetünket. Ebben az időszakban a szív- és érrendszeri problémákkal küzdő embereknél mellkasi fájdalom és vérnyomás-ingadozás jelentkezhet, ami növelheti a stroke kockázatát is. Az érzékenyek általános tünetei közé tartozik a fejfájás, vérnyomás-ingadozás és szédülés, valamint nőhet az epileptiform rohamok gyakorisága. Krónikus betegségek, például ízületi fájdalmak is fokozódhatnak ilyenkor.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában