Tűzeset

2019.10.14. 07:26

Kigyulladt a szemét egy Űrhajós utcai házban, szemétledobón keresztül próbáltak oltani a lakók

A hivatásos tűzoltók megérkezéséig is próbálkoztak a lakók.

Begyulladt a szemét egy társasház szeméttárolójában vasárnap dél körül Szegeden, az Űrhajós utcában – tudtuk meg a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság honlapjáról. A város hivatásos tűzoltóinak kiérkezése előtt a lakók a szemétledobón keresztül próbálták oltani a tüzet. Az egységek hidraulikus eszközzel nyitották fel a tároló ajtaját, majd egy vízsugárral megkezdték a helyiségből kihúzott konténerek elárasztását.

Más tűzesetek is adtak munkát a tűzoltóknak a hétvégén. Egy melléképület égett szombaton délelőtt Szegeden, a Teréz utcában. Az épületben tárolt fa kapott lángra, a tűz a tetőszerkezetre is átterjedt. A szegedi hivatásos tűzoltók két egysége végezte el az oltást, a tűzesetben senki sem sérült meg. Makón egy szalmatároló égett szombaton délután a Justh Gyula utcában. A makói tűzoltók rövid idő alatt a helyszínre érkeztek, azonnal megkezdték az oltást. A gyors beavatkozást köszönhetően a tűz a főépületre nem terjedt át, személyi sérülés sem történt.

Vasárnap a tűzhelyen felejtett étel borított füstbe egy szentesi lakást. A Kátay utcába riasztották a szentesi hivatásos tűzoltókat, akik kivitték a felforrósodott edényt a lakásból, majd átszellőztették a helyiségeket. A mentők két embert megfigyelésre kórházba szállítottak – tudtuk meg a Csongrád Megyei Katasztrófavédelmi Igazgatóság sajtóügyeletesétől.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában