Kék hírek

2020.05.19. 09:32

Utolsó pillanatban fogták el a férfit, majdnem elévült a büntethetősége

Megpróbált leütni egy nőt, hogy információt húzzon ki belőle. A sértett ellenállt, a vádlott elmenekült, akit most a német hatóságok fogtak el.

delmagyar.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, akit 2019. júliusában, röviddel az általa elkövetett bűncselekmény büntethetőségének elévülése előtt vettek őrizetbe az ellene kibocsájtott európai elfogatóparancs alapján Németországban. – tudtuk meg a Csongrád Megyei Főügyészség közleményéből.

A vádirat szerint a vádlott társával 2013. szeptemberében napokon keresztül követett és megfigyelt egy nőt annak érdekében, hogy egy másik személy holléttét megállapítsák. Mivel ez nem járt sikerrel elhatározták, hogy a sértettet követik és akár erőszakkal is elfogva őt arra kényszerítik, hogy a keresett személy hollétét árulja el. A megállapodásnak megfelelően 2013. szeptember 20. napján autóval egész nap követték a nőt a megfelelő pillanatra várva. A sértett háza előtt megállva a vádlottak az autójából éppen kiszálló és a garázskaput becsukni szándékozó nőt karjánál fogva, akarata ellenére kirángatták, fején megütötték és megpróbálták az utcán parkoló gépkocsiba kényszeríteni.

A vádlottak kényszerítésének a sértett ellenállt és az úttesten segítségért tudott kiáltani, melynek hatására a vádlottak elengedték őt és a helyszínről elmenekültek.

A sértett az őt ért bántalmazások következtében a nyak felületes sérülésével, a fej ütődésével járó 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett. Az eljárás során vádlottak egyike ismeretlen helyre távozott, őt az ellene kibocsájtott európai elfogatóparancs eredményeképpen a büntethetőség elévülése előtt mintegy másfél hónappal sikerült a német hatóságoknak őrizetbe venni, majd a magyar rendőrségnek átadni.

A járási ügyészség a vádlottakat személyi szabadság megsértésének bűntettével és könnyű testi sértés vétségével vádolja. A vádlottak bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában