Röszke

2020.06.28. 13:29

Az autót körözték, a sofőr hamis papírokkal akarta átvinni a határon – Fotó

A rendőrök a német hatóságok által körözött gépkocsit foglaltak le a Csongrád-Csanád megyei határátkelőhelyen. A sofőr hamis okmányokkal akarta igazolni magát, ezért közokirat-hamisítás miatt is felelnie kell.

MTI

Fotó:Police.hu

Egy külföldi férfi jelentkezett kilépésre 2020. június 27-én 16 óra 30 perckor egy német honosságú Volkswagen T-Roc típusú személyautó vezetőjeként a Röszke Autópálya-határátkelőhelyen. Az ellenőrzés során kiderült, hogy az általa átadott horvát személyi igazolvány, valamint vezetői engedély hamis. Az egyenruhások az adattári ellenőrzés során megállapították továbbá, hogy a jármű szerepel a körözési rendszerben, azt a német hatóságok keresik. – tudtuk meg a rendőrség közleményéből.

Fotó:Police.hu

A gépkocsi vezetőjét előállították a Szegedi Rendőrkapitányságra, ahol közokirat-hamisítás bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt indult ellene büntetőeljárás.

A magyar rendőrök a 10 millió forint értékű gépkocsit lefoglalták.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában