15 év börtönt kapott a gyilkosságért

2021.09.07. 13:20

Miután megfojtotta, házuk udvarán ásta el élettársa holttestét az asszony

Lakhatás miatt elkövetett emberöléssel vádolták azt a dávodi asszonyt, aki 2019 nyarán nejlon zsákot húzott eszméletlen élettársa fejére, megkötötte, vegyszerrel öntötte le és elásta.

delmagyar.hu

20210507 Szeged Az Ítélőtábla épülete Képen: Szegedi Ítélőtábla fotó: Kuklis István Délmagyarország DM KI

Forrás: Archív fotó

Fotó: Kuklis István

A rendőrség 2019. július 24-én fedezte fel a holttestet, miután jelentették a férfi eltűnését. Az asszony eleinte azt állította, férje külföldre ment dolgozni, de az udvarban friss ásásnyomokat fedeztek fel, ekkor jöttek rá a hatóságok, hogy gyilkosság történt.

Első fokon a Kecskeméti Törvényszék tárgyalta az ügyet, ahol 15 év fegyházban letöltendő szabadságvesztésre ítélték a vádlottat, ezt az ítéletet most a Szegedi Ítélőtábla is helyben hagyta.

A Kecskeméti Törvényszék által megállapított tényállás szerint a vádlott és a sértett egy közösségi oldalon ismerkedtek meg 2018 végén – 2019 elején. A sértett Dávodon bérelt egy ingatlant azért, hogy oda közösen beköltözzenek. Ennek megfelelően a vádlott 2019. május 6-án bejelentkezett az ingatlanba. A vádlott nem dolgozott és ellátásban sem részesült, míg a sértett közmunkásként dolgozott és alkalmi munkát végzett.

A vádlott és a sértett között gyakran alakult ki veszekedés és vita, ugyanis a vádlott a házimunkát nem végezte el, valamint további alkalmi munkák végzésére ösztönözte a sértettet.

Az együttélés alatt az érzelmi kapocs sem alakult ki közöttük. Az állandó viták és veszekedések miatt a sértett 2019. június elején felszólította a vádlottat, hogy költözzön el, a vádlott azonban erre nem volt hajlandó, hanem még rendőri intézkedést is kért arra hivatkozással, hogy a sértett bántalmazta, ami nem felelt meg a valóságnak.

2019. július 7-én a vádlott és a sértett ismét összevitatkoztak, amikor a sértett megpofozta a vádlottat, aki ezt követően egy bottal a sértettre ütött. A sértettet az ütés a nyakánál érte és rövid idő múlva – miután előtte fájdalomcsillapítót vett be – az eszméletét vesztette.

A vádlott ezt észlelte, de segítséget nem hívott, hanem az eszméletlen sértett fejére egy szemeteszacskót húzott, azt a nyakán szorosan megkötötte. Ezt követően a lábára egy kötelet kötött, majd a sértett testét egy gödörbe húzta és ott vegyi anyaggal leöntötte, majd növényi részekkel betemette.

A sértett után a munkatársai érdeklődtek, ekkor a vádlott a sértett telefonjáról üzeneteket küldött a saját telefonjára azt a látszatot keltve, hogy külföldön dolgozik. Néhány nap múlva a vádlott a sértett testét egy szemetesgödörhöz húzta, ismét vegyi anyaggal öntötte le, majd elhantolta. A sértett halálát fulladás okozta.

A döntéssel szemben az ügyészség a kiszabott szabadságvesztés tartamának súlyosítása miatt, a vádlott elsődlegesen felmentésért, másodlagosan enyhítésért, míg védője eltérő minősítés megállapítása (aljas indokból történő elkövetés mellőzése) és erre figyelemmel a kiszabott büntetés enyhítése iránt nyújtott be fellebbezést, így került az ügy a Szegedi Ítélőtáblára.

Az immár jogerős végzés indokolásában elhangzott, a Szegedi Ítélőtábla eljáró büntető tanácsa úgy ítélte meg, hogy az elsőfokú bíróság által megállapított tényállás megalapozott, és a vádlott bűnösségének megállapítása is törvényes, a kiszabott büntetés pedig a vádlott által elkövetett bűncselekmény büntetési tételkeretének középmértékével is arányos.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában