Illegális bevándorlás

2022.08.15. 07:00

Csaknem negyven embert csempészett egy német férfi

Egyetlen nap alatt, szombaton összesen 558 határsértőt fogtak el a rendőrök és a katonák az országban. Ismét Csongrád-Csanád megyében próbálkoztak a legtöbben, és Domaszéknél egy embercsempész is lebukott, aki 37 illegális migránst próbált Nyugat-Európába juttatni.

S. Z.

Naponta jóval több mint ötszáz illegális migránst találnak a rendőrök és a katonák. Illusztráció: Karnok Csaba

Fotó: Karnok Csaba

Csongrád-Csanád megyeErős szombatjuk volt a határra vigyázó rendőröknek és katonáknak most is. Az Országos Rendőr-főkapitányság kommunikációs osztálya tegnap azt közölte, hogy 0-tól 24 óráig összesen 558 határsértőt fogtak el a rendőrök és a katonák az országban. Rajtuk kívül pedig 203 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan Magyarországra jöjjön. 

A legtöbb migránst ismét Csongrád-Csanád megyében találták. Itt 37 csoportban 391 határsértőt tartóztattak fel. A férfiakra Ásotthalmon, Mórahalmon, Szegeden, Ruzsán, Öttömösön és Deszken leltek. A Bács-Kiskun megyei rend­őröknek valamivel kevesebb dolguk volt. Ott 20 csoportban 153 migránst állítottak meg. 

Az pedig, hogy jól dolgozhatnak a déli határszakaszt védők, abból is látszik, hogy Győr-Moson-Sopron megyében egy, és egész Pest megyében összesen 13 illegális migránst találtak. A csoportok tagjai palesztin, algériai, szír, iraki, egyiptomi, tunéziai, afgán, indiai, pakisztáni, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, de ezt nem tudták igazolni, ezért visszakísérték őket a határ­kerítéshez. 

Vannak, akik próbálkoznak ugyan, de nem sikerül átjutniuk a határon. Szombaton Csongrád-Csanád megyében 203 embert akadályoztak meg ebben. 
Ahogy lenni szokott, ismét több embercsempész is lebukott, egyikük Domaszéken. A járőrök szombaton este 8 órakor az 55-ös számú főúton, a település térségében állítottak meg egy magyar rendszámú teherautót, amelyet egy 51 éves német állampolgárságú férfi vezetett. Kiderült, hogy a sofőrön kívül a járműben 37, magukat szír állampolgárnak valló illegális migráns utazott. Őket visszakísérték a határ­kerítéshez, a férfi ellen pedig embercsempészés miatt indítottak eljárást. Ezt alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntethetik. 
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában