Konyhakéssel támadt rá várandós feleségére és megölte

2022.09.12. 11:15

Bilincsben marad a subasai gyilkos

Húsz év fegyházbüntetéssel sújtotta a Szegedi Törvényszék első fokon hétfőn azt a szerb–magyar kettős állampolgárságú férfit, aki 2020 őszén brutálisan meggyilkolta várandós feleségét. Az ügyész és a vádlott is fellebbezett. A vádlott azt mondta, megbánta tettét, de azok valami olyan dolog miatt következtek be, ami felett nincs uralma.

Kiss Anna

A subasai gyilkos 32 szúrt, vágott sebet ejtett várandós feleségén, aki ennek következtében elhunyt. Fotó: Kiss Anna

A bíróság döntése szerint 10 év közügyektől való eltiltást és 20 év – fegyházban letöltendő – szabadságvesztést érdemel az 40 év körüli férfi, aki a gyanú szerint 2020. november 6-án Subasán többször is megszúrta alvó, várandós feleségét, aki olyan súlyos sérüléseket szenvedett, hogy a helyszínen meghalt. Mindezt közös gyermekük is végignézte. A különös kegyetlenséggel elkövetett emberölés bűntette miatt indult eljárás részeként hétfőn folytatólagos tárgyalást tartottak Szegeden, amelyen a vádlott telekommunikációs eszköz segítségével vett részt.

A bíróság döntése viszont nem jogerős, az ügyész és a vádlott is fellebbezett. Előbbi életfogytig tartó börtönbüntetést kért, míg a vádlott a kiszabott büntetés enyhítését kérte. Az ügyben másodfokon a Szegedi Ítélőtábla dönt majd, addig vagy a nem jogerős szabadságvesztés idejéig letartóztatásban marad a férfi.

A korábbi tárgyaláson a gyermek gyámja polgárjogi igényt jelentett be, miszerint 15 napon belül 20 millió forint sérelemdíj megfizetését kérik a vádlottól, miután a férfi ellehetetlenítette a kiskorú megfelelő fejlődését, családban történő nevelkedését, valamint a személyiségi joga is sérült. A mostani tárgyaláson az utolsó szó jogán a vádlott azt mondta, megfizeti a sérelemdíjat, melyet vagy a családi házuk eladásából fizet majd ki, vagy a ház teljes egészét a gyermekre ruházza át.

A férfi a családja minden tagjától bocsánatot kért hétfőn a történtek miatt, bár tudja, hogy a bocsánatkérés nem elég, bűnhődnie kell. Hozzátette, megbánta a tettét, nem ilyen jövőt tervezett a gyermekének, de elmondása szerint valami közbeszólt, ami felett nincs uralma, így nem tud magyarázatot adni a tetteire.

Hétfőn az ítélethirdetéskor elhangzott, a szakértői vélemény szerint a férfi személyiségzavarral küzd, a cselekmény elkövetéséhez beszűkült tudatállapot vezethetett, de az csak közepes szinten korlátozta abban, hogy felismerje tetteit. Képes volt ugyanis arra, hogy a vért lemossa kezéről, a gyermeket édesanyjához, vagyis a nagymamához vigye, majd feladja magát a rendőrségen.

A bíró az indoklásban kifejtette, hogy a vádlott korlátozott beszámítási képességére tekintettel nem szabott ki a férfira - az ügyészség által indítványozott - életfogytig tartó szabadságvesztést.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában