Határ

2022.09.25. 12:45

Öt embercsempészt fogtak egy nap alatt

Ásotthalomnál, Öttömösnél és Ruzsánál is fogtak el embercsempészeket a rendőrök, egy nap alatt ötöt. Közben ismét Csongrád-Csanád megye az illegális migránsok elsődleges célpontja, itt próbálkoznak a legtöbben Magyarországra szökni Szerbiából.

Suki Zoltán

Cigaretta helyett már embereket csempésznek. Fotó: DM archív

Összesen 559 határsértőt állítottak meg az országban a rendőrök és a katonák egyetlen nap alatt, szombaton – közölte tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Az már nem újdonság, hogy a legtöbb migráns a Csongrád-Csanád megyei határszakaszon szökik be az országba. A megyében szombaton 47 csoportban 468 határsértőt állítottak meg. A migránsokat Apátfalván, Ásotthalmon, Domaszéken, Kiszomboron, Kövegyen, Makón, Mórahalmon, Öttömösön, Röszkén, Ruzsán, Szatymazon, Szegeden és Tiszaszigeten találták.

Ehhez képest a szomszédos Bács-Kiskun megyében nyugodtan telt a szombat. Ott 52 határsértőt kaptak el a rendőrök.

Voltak olyan migránsok, akik próbálkoztak ugyan, de nem jutottak át a határzáron. Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun megyében 374 illegális határátlépési kísérletet akadályoztak meg a rendőrök.

A migránsokon kívül embercsempészeket is sikerült elkapniuk a rendőröknek. Egy nap alatt ötöt a megyében, ami még itt is soknak számít, mert átlagosan naponta egyet-kettőt sikerül elfogni.

Először Ásotthalomnál akartak ellenőrizni egy teherautót, aminek a szír sofőrje a rendőröket látva elszaladt, de pár perc alatt utolérték és elkapták. A kocsijában 27 migránst találtak. Ruzsánál viszont nagyüzem volt, ott két embercsempészt is fogtak. Egyikük egy ukrán férfi volt, aki egy ukrán rendszámú autót vezetett, amiben 5 illegális bevándorló is utazott. Egy szír férfi pedig egy svéd rendszámú autóval jött, amiben 8 migránst vitt volna Ausztria felé. Öttömösön egy román és egy moldáviai nő bukott le, akik négy férfit szállítottak. A migránsok afgán, algériai, indiai, marokkói, pakisztáni, palesztin, szír, szudáni, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat. Papírjaik azonban nem voltak. Visszakísérték őket az biztonsági határkerítéshez.
 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában