Csongrád-Csanád megye

2022.10.10. 12:30

Bolgár embercsempészt fogtak el

Elfogtak a rendőrök vasárnap az M5-ös autópályán, Röszke közelében egy bolgár embercsempészt.

S. Z.

Archív Fotó: Karnok Csaba

Az 51 éves férfi egy bolgár rendszámú kocsival akart Nyugat-Európába vinni öt illegális migránst – közölte hétfőn az Országos Rendőr-főkapitányság. Az embercsempészés alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

A rendőrség összesítéséből az is kiderült, hogy aznap az országban összesen 504 határsértőt tartóztattak fel. Csongrád-Csanád megyében 27 csoportban 360 migránst állítottak meg. Az illegális határátlépőket Ásotthalmon, Szatymazon, Mórahalmon, Röszkén, Szegeden, Szeged-Gyálaréten, Csengelén, Ruzsán, Kübekházán és Kiszomboron találták. A szomszédos Bács-Kiskun megyében most 68 határsértőt kaptak el. A két megye határain pedig 1275 ember akadályoztak meg abban, hogy törvénytelenül lépjenek Magyarország területére.

A feltartóztatott illegális migránsok szír, afgán, marokkói, tunéziai, török, indiai, pakisztáni, palesztin és Srí Lanka-i állampolgárnak vallották magukat. Papírok azonban nem voltak náluk, semmivel sem tudták igazolni magukat. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Közben továbbra is tart a határvadászok toborzása. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőrség közösségi oldalán stabil munkahelyet, biztos fizetést, cafetériát és ingyenes munkahelyi egészségügyi alapellátást ígér a jelentkezőknek.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában