Lezárt akta

2022.10.13. 11:00

Felszámolt díler banda

A Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság Vizsgálati Osztályának munkatársai befejezték a nyomozást hat gyanúsított ellen, akik kábítószerrel és új pszichoaktív anyagokkal kereskedtek a városban.

delmagyar.hu

Fotó: police.hu

A rendőrségre 2020 szeptemberében érkezett bejelentés, hogy Hódmezővásárhelyen egy társasházban feltehetőleg kábítószerrel kereskednek. A nyomozás során beszerzett adatok alapján kiderült, hogy egy 21 éves férfi a város több pontján - többek között egy iskola előtt - árult ismerőseinek amfetamin hatóanyag tartalmú kábítószert, 29 éves társa pedig marihuánát értékesített több fogyasztó számára. 

Az eljárás során a detektívek felderítették a díler banda további tagjait is, így összesen 6 kereskedőt és több fogyasztót vontak eljárás alá. A Csongrád-Csanád Megyei Rendőr-főkapitányság bevetési egysége és a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányság munkatársai összehangolt akció keretében 2021. február 2-án délután tartottak kutatást a feltételezett elkövetők lakóhelyein Hódmezővásárhelyen.

 Egy hónappal később a banda csongrádi és szentesi tagjainál is kopogtattak a nyomozók. A rendőrök több adag kábítószergyanús anyagot, ezek porciózásához és árusításához szükséges eszközt, valamint az értékesítésükből származó, több millió forint készpénzt, az egyik csongrádi kereskedőnél pedig egy lőfegyvert is találtak és lefoglaltak.

Fotó: police.hu 

A csoport tagjait elfogták és előállították a Hódmezővásárhelyi Rendőrkapitányságra. A dílerek ellen - őrizetbe vételük mellett – jelentős mennyiségre elkövetett kábítószer-kereskedelem bűntettének és jelentős mennyiségre elkövetett új pszichoaktív anyaggal visszaélés bűntettének megalapozott gyanúja miatt indult eljárás. A rendőrök a nyomozást befejezték, az ügy iratait vádemelési javaslattal megküldték a Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség részére.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában