Éjszakai rajtaütés

2022.10.03. 07:35

Ukrán embercsempészt fogtak el a rendőrök Balotaszállás és Öttömös között - Fotók

A Készenléti Rendőrség egyenruhásai vasárnap éjjel Balotaszállás és Öttömös között egy Volkswagen személyautót ellenőriztek, amelyet egy ukrán férfi vezetett.

delmagyar.hu

Fotó: Donka Ferenc

 A kocsiban a sofőrön kívül hét külföldi tartózkodott, akik szír állampolgárnak vallották magukat, ám sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A sofőrt a rendőrök elfogták, a nyomozók előterjesztést tettek a férfi letartóztatásának indítványozására.. A gyanú szerint az ukrán sofőr a határsértőknek segítséget akart nyújtani abban, hogy Nyugat-Európába jussanak, ezért vele szemben a Bács-Kiskun Megyei Rendőr-főkapitányság Migrációs Ügyek Osztálya embercsempészés bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt eljárást indít. A georgiai állampolgárt előállították, őrizetbe vették, és kihallgatását követően előterjesztést tesznek letartóztatásának indítványozására. A migránsokat – meghallgatásuk után – a hatályos magyar jogszabályok értelmében visszakísérik az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában