Csongrád-Csanád megye

2022.10.14. 11:30

Üllésnél fogtak el egy embercsempészt

Kiadta az Országos Rendőr-főkapitányság péntek reggel a legfrissebb migrációs adatokat.

S. Z.

Éveket kaphat akit embercsempészésen fognak. Illusztráció: Karnok Csaba

Eszerint csütörtökön az országban 814 határsértőt tartóztattak fel és 885 embert megakadályoztak abban, hogy illegálisan Magyarország területére lépjen. A 885 határsértőből 502-őt Csongrád-Csanád megyében kaptak el. A járőrök 32 migránscsoportot találtak Szegeden, Ásotthalmon, Röszkén, Mórahalmon, Kiszomboron, Szatymazon, Ruzsán, Üllésen, Szőregen és Zsombón. Bács-Kiskun megyében a rendőrök 17 csoportban 94 határsértőt tartóztattak fel. őket a megye kisebb településein találták.

A rendőrjárőrök 13 óra 55 perckor Üllésen igazoltattak egy ukrán férfit, akinek a kocsijában 7 illegális migráns tartózkodott. Magyarország területén csütörtökön embercsempészés miatt 7 esetben, közokirat-hamisítás miatt egy esetben indult büntetőeljárás. Az embercsempészést alapesetben egy évtől öt évig terjedő börtönbüntetéssel sújthatják, de aki szervezetten követi el, vagy esetleg egy bűnszervezet vezetője, az akár 20 évet is kaphat.

A feltartóztatott illegális migránsok szír, afgán, indiai, török, marokkói, tunéziai, palesztin és iraki állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásukat sem tudtál igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában