A fának ütköző bolgár embercsempész letartóztatását indítványozta az ügyészség

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a terhelt letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte. Végzését az ügyészség tudomásul vette, míg a védelem az ellen fellebbezést jelentett be.

Delmagyar.hu

Fotó: Police.hu

 A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki a hétvégén illegális határsértőkkel az autójában egy fának hajtott a megyében

 A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított ismeretlen megbízója utasítására egy személyautóval 2022. november 13-án, a reggeli órákban a szerb-magyar államhatár térségébe hajtott, ahol felvett 12 illegális határsértőt. Velük Nyugat-Európa irányába indult, azonban túl gyorsan hajtott, ezért Ruzsa külterületén, egy enyhe jobbkanyarban lesodródott az útról, és orral egy fának csapódott.  

 A gyanúsított által szállított külföldiek a helyszínre érkező rendőröknek sem személyazonosságukat, sem az országban tartózkodásuk jogszerűségét igazolni nem tudták. Az elkövető a helyszínről a balesetet követően elmenekült, őt a rendőrség a későbbiekben Balotaszállás térségében fogta el.  

 Az eljárásban, ami államhatár átlépéséhez több személynek segítséget nyújtva elkövetett embercsempészés bűntette miatt indult, a járási ügyészség a gyanúsított letartóztatását a szökés-elrejtőzés ténye és veszélye, valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye miatt indítványozta. 

A Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon megtartott ülésén a terhelt letartóztatását az ügyészi indítvánnyal egyezően elrendelte. Végzését az ügyészség tudomásul vette, míg a védelem az ellen fellebbezést jelentett be. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában