Illegális bevándorlás

2022.11.14. 08:06

Elfogták az embercsempészt, aki 12 migránssal balesetezett Ruzsánál vasárnap

A gépkocsi fának ütközött Ruzsa külterületén, sofőrje végül nem jutott tovább a szomszédos megyénél.

Delmagyar.hu

Fotó: Police.hu

Ahogy arról portálunk és a rendőrség honlapja is beszámolt, november 13-án 9 óra körül Ruzsa külterületén fának ütközött egy gépkocsi. A rendőrök vezető és utasok nélkül találtak rá a járműre, de a helyszín közelében 12 külföldi tartózkodott, akik elmondták, hogy a balesetet szenvedett autóban utaztak - nyolc személy megsérült, őket kórházba vitték. A sofőr, egy 32 éves bolgár férfi elmenekült, őt - a bevezetett intézkedéseknek köszönhetően  -  még aznap, 13 óra körül Balotaszállásnál elfogták az egyenruhások.

Az embercsempészés bűntett alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel büntetendő.

Péntektől vasárnapig 1321 határsértővel szemben intézkedtek rendőrök és katonák - tájékoztatta az Országos Rendőr-főkapitányság hétfőn a sajtót. A rendőrség honlapján olvasható statisztika szerint pénteken 453, szombaton 522, vasárnap 340 jogellenesen az ország területén tartózkodó külföldit tartóztattak fel és kísértek át az ideiglenes biztonsági határzáron a katonák és rendőrök. Emellett elfogtak hat határsértőt az ország belsejében, akivel szemben idegenrendészeti eljárás indult.

Az elmúlt héten az ország területén 3210 határsértőt tartóztattak fel és kísértek vissza. A megelőző héten - október 31-től november 6-ig - a feltartóztatottak száma 3282 volt. Emellett az elmúlt héten az ország belsejében 13 határsértőt fogtak el, akikkel szemben idegenrendészeti eljárás indult. Embercsempészés miatt 37 gyanúsított ellen indult eljárás - derül ki a rendőrségi összesítésből.
 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában