Mórahalomnál bukott le az embercsempész

Összesen 554 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök egy nap alatt az országban – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság legfrissebb statisztikájából.

S. Z.

Továbbra is Csongrád-Csanád megye határánál próbálkoznak a legtöbben. Illusztráció: Karnok Csaba

 A legtöbben most is Csongrád-Csanád megyében buktak le, összesen 387-en. A migránsokat a rendőrök Ásotthalmon, Mórahalmon, Szatymazon és Zsombón találták.

A szomszédos Bács-Kiskun megyében 28 határsértőt tartóztattak fel. A két megyében összesen 203 embert sikerült már a határkerítésnél megállítani, vagyis ők nem tudták illegálisan átlépni Magyarország határát.

Mórahalmon egy embercsempést is elfogtak. A rendőrök az 55-ös főúton kora délután ellenőriztek egy német rendszámú autót, amit egy német férfi vezetett. A kocsiban rajta kívül 6 migráns utazott.

A feltartóztatott illegális migránsok afgán, algériai, indiai, marokkói, örmény, pakisztáni, palesztin, szír, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, ezt azonban semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. A Mórahalomnál elfogott férfi ellen pedig embercsempészés miatt indítottak eljárást.

Az embercsempészést alapesetben egy évtől öt évig, minősített esetben akár öttől tizenöt évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethetik. A férfi rövidesen bíróság elé állhat.


 


 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában