Börtönőrre támadt az elítélt

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki személyes tárgyai ellenőrzése közben ütötte meg a börtönőrt, kisebb sérüléseket okozva neki.

delmagyar.hu

ARCHÍV Fotó: Karnok Csaba

A vádirat szerint a jogerős szabadságvesztés büntetését a Szegedi Fegyház és Börtönben töltő elítélttel szemben a személyes tárgyai átvizsgálását rendelték el 2021. június 23. napján. Az ellenőrzés során a zárkában a vádlott közölte a börtönőrökkel, hogy ezt vele nem tehetik meg, majd kiabálni kezdett. 

A vádlott mögött elhelyezkedő börtönőr erre biztonsági okból testi kényszert alkalmazva el akarta vezetni a férfit, aki a fogásból magát kiszabadítva ököllel arcon ütötte a sértettet. Ez észlelve a sértett kollegája a további bántalmazás elkerülése érdekében a vádlottat földre vitte, majd a dühöngő és fenyegetőző férfit elvezették. A sértett börtönőr a bántalmazás következtében 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett el.

A vádlottat korábban 6 alkalommal ítélték végrehajtandó szabadságvesztés büntetésre hivatalos személy elleni erőszak bűntette miatt

A járási ügyészség a többszörös visszaeső férfit hivatalos személy elleni erőszak bűntettével és testi sértés vétségével vádolja. Az ügyészség vádiratában indítványozta, hogy amennyiben a vádlott a bűnösségét a váddal egyezően az előkészítő ülésen elismeri, úgy abban az esetben a bíróság vele szemen 7 év fegyházbüntetést szabjon ki.

A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában