Vádat emelt az ügyészség

2022.12.19. 10:00

Felgyújtotta melléképületet a bent alvókkal együtt

A Csongrád-Csanád Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a román állampolgárságú férfivel szemben, aki tavaly októberben gyújtott fel egy épületet Makón, miközben abban ketten aludtak.

delmagyar.hu

A vádirat szerint a férfi idénymunkásként dolgozott Makón az élettárásával, továbbá több ismerősével együtt és egy helybeli ház melléképületében béreltek szobát. A vádlott féltékeny volt az élettárására, ezért 2021. október 27. napján italozni kezdett, dolgozni sem ment. Viselkedése miatt a férfit a főbérlő elzavarta, élettársa pedig félelmében elbújt előle. 

A vádlott az éjszaka folyamán a kerítésen átmászva bejutott az ingatlanba és éjfél után röviddel a melléképületben levő bérelt szoba heverőjét felgyújtotta, majd egy vasszéket dobott a főépület üvegajtajába. A tűz gyorsan átterjedt a mellépület teljes tetőszerkezétere, amelynek kamra helyiségéből még időben sikerült kimenekülnie és a gázpalackot kivinnie az abban alvó házaspárnak.

A helyszínre érkező tűzoltók a tüzet még azt megelőzően eloltották, hogy az a főépületre is átterjedt volna. A vádlott még a tűzoltók kiérkezése előtt a disznólat is megpróbálta felgyújtani, de azt a helyszínre érkező főbérlő még időben észlelte és eloltotta.

Az épületben közel 6 millió forint kár keletkezett.

A főügyészség a vádemeléskor letartóztatásban levő vádlottat minősített emberölés bűntettének kísérletével, magánlaksértés és rongálás bűntett elkövetésével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Törvényszék fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában