Menekülni próbáltak, de elkapták az embercsempészeket

Két embercsempészt is elfogtak a rendőrök hétfőn Csongrád-Csanád megyében – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság kedden kiadott adataiból.

S.Z.

Szegeden belül is egyre több illegális bevándorlót találnak. Illusztráció: Török János

Nem sokkal éjfél után Szegeden akartak ellenőrizni egy német rendszámú autót. A kocsi vezetője elfutott, amikor meglátta a rendőröket. Nem jutott azonban messzire, gyorsan elkapták a 20 éves francia férfit, akinek a kocsijában 16 migránst találtak.

Hasonló volt a helyzet Öttömösnél is. Ott délután nem sokkal egy magyar rendszámú autót állítottak meg, amiből a sofőr és a mellette utazó férfi kiugrott és elfutott. A két moldáv állampolgárt a helyszín közelében alig egy óra múlva elfogták a rendőrök. Az autóban 15 külföldi utazott.

Az összesítésből az is kiderült, hogy aznap összesen 365 határsértőt tartóztattak fel az országban. Közülük Csongrád-Csanád megyében 12 csoportban 326 migránst találtak Szegeden, Ásotthalmon, Mórahalmon és Öttömösön.

Bács-Kiskun megyében 14, Győr-Moson-Sopron megyében 7, Komárom-Esztergom megyében 12, Nógrád megyében pedig 6 fő határsértőt tartóztattak fel. Bács-Kiskun megyében 20, Csongrád-Csanád megyében pedig 82 embert akadályoztak meg a határnál abban, hogy illegálisan Magyarországra jusson.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír, török, afgán, indiai és pakisztáni állampolgárnak vallották magukat, de igazolni ezt semmivel sem tudták. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában