Részegen randalírozott adósa házánál, vádat emelt az ügyészség

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki tavaly nyáron erőszakkal követelte vissza pénzét az adósától, így most fogház várhat rá.

Delmagyar.hu

Fotó: Szegedi Járási Ügyészség

A vádirat szerint a vádlott 2022. július 30. napján, reggel 8 órakor, ittas állapotban megjelent az egyik megyebeli kistelepülésen lakó ismerőse házánál. Itt először ordibálni kezdett, hogy ő addig haza nem megy, míg a 20 000 forintját vissza nem kapja, majd hogy szavainak nyomatékot adjon, a kezében lévő üveget a kerítés betonoszlopához vágta. A férfi csak akkor hagyott fel kihívóan közösségellenes, erőszakos magatartásával, miután adósának testvére kiment, és átadta neki a tartozást.

Fotós: Szegedi Járási Ügyészség

A vádlott büntetett előéletű, cselekményét a vele szemben nem sokkal korábban kiszabott, felfüggesztett szabadságvesztés alatt követte el. A járási ügyészség garázdaság vétségével vádolja. Vádiratában arra az esetre, ha beismeri bűnösségét és lemond a tárgyaláshoz való jogáról, az ügyészség 1 év fogház kiszabását indítványozta.

A vádlott bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában