Ököllel támadt a rendőrökre az embercsempész Szegednél

Elbújt a szántásban, a rendőrök megtalálták.

Delmagyar.hu

Fotó: Police.hu

A szolgálatot teljesítő rendőrök 2023. január 23-án 0 óra és 24 óra közötti időszakban összesen 170 határsértőt tartóztattak fel és 90 főt akadályoztak meg abban, hogy illegálisan hazánk területére lépjen: a rendőrségi határrendészeti összesítő szerint mind a 90 fő Csongrád-Csanád vármegyénél próbált az országba jutni, összesen 4 esetben.  

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 10 esetben összesen 131 határsértőt tartóztattak fel  Ásotthalom, Szatymaz és Szeged közigazgatási területén. A feltartóztatott illegális migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Magyarország területén az elmúlt 24 órában közokirat-hamisítás miatt 2, embercsempészés miatt 4 ember ellen indult büntetőeljárás, vármegyénkben is fogtak el embercsempészt. Szeged külterületén, 2023. január 23-án 0 óra 30 perckor a járőrök egy lengyel honosságú gépjárművet vontak ellenőrzés alá. A járműből az ellenőrzés kezdetekor, a lengyel állampolgárságú sofőr kiszállt, majd elmenekült. Az autóban hat, magát szír állampolgárnak valló férfi utazott, akik a járműben maradtak. Az egyenruhások a közelben, egy szántásban megbújva megtalálták és intézkedés alá vonták a férfit, aki ököllel támadt az intézkedő rendőrre. Miután elfogták, hivatalos személy elleni erőszak elkövetése miatt is eljárást indítottak ellene.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában