Tíz éve nem találják a rablókat

Suki Zoltán

Ezekkel az ékszerekkel menekültek el a máig is ismeretlen rablók. Fotó: police.hu

A hivatalos statisztikai adatok szerint évről évre javulnak a rendőrség mutatói, magyarán egyre több bűnügyet derítenek fel sikeresen, és elfogják a tetteseket. Vannak azonban ügyek, amikkel ennek ellenére nem boldogulnak, és ilyenkor nyomravezetői díjat tűznek ki. Az egyik ilyen Szentesen történt szinte napra pontosan tíz éve. Még 2013. január 11-én délután ment be két férfi egy ötvösboltba Szentes belvárosában. A támadók megkötözték az alkalmazottat, majd elmenekültek a zsákmánnyal. 

Forrás: police.hu

A Csongrád Vármegyei Rendőr-főkapitányság Bűnügyi Osztálya fegyveresen elkövetett rablás miatt indított nyomozást az ügyben. Csakhogy a tetteseket azóta sem találták meg. Még a rablás napján kérték, hogy aki a bűncselekményt vagy az elkövetőket látta, vagy azokról bármit tud, hívja a rendőrség segélyhívószámát. Ennek azonban nem lett eredménye, ezért négy nappal a rablás után nyomravezetői díjat tűztek ki, amit a mai napig nem vontak vissza. Nettó százezer forintot fizetnének annak, aki feldobja a rejtőzködő rablókat, és, hogy megkönnyítsék a dolgot személyleírást is adtak a férfiakról.

Forrás: police.hu

 

Tíz éve még mindketten 20-25 év körüliek voltak. Az egyik támadó körülbelül 170 centiméter magas, erősebb testalkatú, a rabláskor sötét színű kötött sapkát, kabátot és nadrágot viselt. Társa öt centiméterrel magasabb, vékonyabb testalkatú és rajta is sötét színű sapka és ruha volt. A kabátja hátsó részén, pedig a vállainál két oldalon függőlegesen lefutó sárga díszítő csík volt. Ezek alapján kellett volna valakinek felismerni őket. Egyébként három darab arany köves gyűrűt és egy pár köves fülbevalót vittek el. Tehát a százezer forint még megvan, és továbbra is áll, hogy kifizetik annak, aki lebuktatja a rablópárost.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában