Török férfi fuvarozta a migránsokat

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 7 csoportban 83 migránsra bukkantak Mórahalmon, Szatymazon és Ásotthalmon.

S.Z.

Határátkelőn is találtak migránsokat. Archív fotó: Karnok Csaba

Összesen 134 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban kedden – közölte tegnap az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 7 csoportban 83 migránsra bukkantak Mórahalmon, Szatymazon és Ásotthalmon. A Bács-Kiskun vármegyei határszakaszon aznap 3 határsértőt tartóztattak fel. Lajosmizsén és Kecskeméten találták őket. Győr-Moson-Sopron vármegyében a rendőrök, Jánossomorján és Hegyeshalmon találtak 8 illegális bevándorlót. Pest vármegyében 12, Budapesten 4, Fejér vármegyében 1, Nógrádban pedig 23 határsértőt tartóztattak fel.

Ugyancsak kedden a határkerítés Csongrád-Csanád, és Bács-Kiskun vármegyei szakaszán 93 embert tudtak megakadályozni abban, hogy illegálisan átlépje a határt. Csanádpalotán pedig egy embercsempész is lebukott. Az autópálya határátkelőhelyen jelentkezett belépésre egy török rendszámú teherautó, amit egy török állampolgár vezetett. A jármű rakterében egy kialakított rejtekhelyen, 14 külföldi férfit találtak.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor szír, indiai, török, marokkói és afgán állampolgárnak vallották magukat, azonban semmilyen papír nem volt náluk, így nem lehetett tudni, hogy igazat mondanak-e. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz, az elfogott embercsempész ellen pedig eljárást indítottak.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában