Három embercsempész is lebukott

Összesen 208 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban szerdán – közölte csütörtökön az Országos Rendőr-főkapitányság.

S. Z.

Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 11 csoportban 194 migránsra bukkantak Ásotthalmon, Mórahalmon, Röszkén és Üllésen. A szomszédos Bács-Kiskun vármegyében pedig 11 határsértőt tartóztattak fel Petőfiszálláson és Kiskunfélegyházán. Ezen kívül találtak illegális bevándorlókat Győr-Moson-Sopron vármegyében és Baranya vármegyében is.

Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 115 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan átlépje az országhatárt.

Csongrád-Csanád vármegyében pedig ismét több embercsempészt is elfogtak. Először Üllésen ellenőriztek a rendőrök egy román férfit, aki egy magyar rendszámú kocsiban öt migránst fuvarozott. Nem sokkal később Ásotthalmon egy örmény férfit kaptak el, aki egy lengyel rendszámú teherautóban vitt 8 illegális bevándorlót. Pár órával később ugyancsak Ásotthalmon állítottak meg egy másik román férfit, akinek a kocsijában ugyancsak 8 migránst találtak.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor algériai, marokkói, palesztin, szír, szomáliai és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában