Embercsempészeket fogtak el

Suki Zoltán

Fotó: Havran Zoltán

Három embercsempész is lebukott húsvét hétfőn Csongrád-Csanád vármegyében – közölte az országos Rendőr-főkapitányság. Először, reggel nem sokkal 8 óra előtt Domaszéknél állítottak meg egy magyar rendszámú autót, amit egy szír férfi vezetett. A járműben kilenc migráns utazott. Alig fél órával később már Mórahalomnál volt dolguk a rendőröknek. Ott egy szír férfit fogtak el, aki egy francia rendszámú kocsiban utaztatott kilenc illegális bevándorlót. Nem sokkal ezután ugyancsak Mórahalomnál találtak egy magyar rendszámú kocsiban 22 migránst. Ezt a teherautót egy német férfi vezette, aki megpróbált elmenekülni a rendőrök elől, de végül egy földúton elfogták.

Ugyanezen a napon Csongrád-Csanád vármegyében összesen 194 határsértőt tartóztattak fel Ásotthalmon, Domaszéken és Mórahalmon. A határkerítés vármegyei szakaszán pedig 111 embert akadályoztak meg abban, hogy illegálisan magyar területre lépjen.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésükkor afgán, koszovói, marokkói, szír, szomáliai, török és tunéziai állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt semmivel sem tudták igazolni. A rendőrök a hatályos magyar jogszabályoknak megfelelően visszakísérték őket az ideiglenes biztonsági határzárhoz. Az embercsempészek ellen pedig eljárást indítottak. Ők akár húsz év börtönbüntetést is kaphatnak, ha kiderül, hogy szervezetten dolgoztak.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában