100 darab tölténnyel akart Magyarország területére lépni – Fotók

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a külföldi elkövetővel szemben, aki idén télen a röszkei határforgalomban úgy lépett be az országba, hogy autójában 100 darab éleslőszert rejtegetett.

delmagyar.hu

Fotó: Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség

A vádirat szerint a vádlott 2023. február 18-án, az esti órákban, egy személyautó sofőrjeként jelentkezett belépésre a határon Magyarország területére. Az eljáró vám-és pénzügyőr kérdésére úgy nyilatkozott, hogy bejelentés-illetve engedélyköteles vámárut nem szállít. A vele szemben lefolytatott tételes vámvizsgálat során azonban a csomagtartóban tárolt bőröndjében 100 darab töltényt fedeztek el. A vádlott a lőszernek minősülő töltények behozatalához szükséges engedéllyel nem rendelkezett. – írja sajtóközleményében a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.

Fotó: Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség

A vádlottat a járási ügyészség kézilőfegyverhez tartozó lőszer engedély nélküli behozatalával elkövetett lőszerrel visszaélés bűntettének elkövetésével vádolja. Az elkövető bűnösségének kérdésében a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Fotó: Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség


 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában