12 millió forint TAO támogatással nem számolt el

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki egy megyebeli kistelepülés sportegyesületének vezetőjeként mintegy 12 millió forint támogatással nem tudott elszámolni.

delmagyar.hu

A vádirat szerint a férfi egy Szeged környéki kistelepülés sportegyesületének vezetőjeként 2013. és 2016. között 3 alkalommal nyújtott be a Magyar Labdarúgó Szövetséghez sportfejlesztési program jóváhagyására irányuló kérelmet. A jóváhagyást követően a vádlott jogosulttá vált társasági adó fizetésére köteles vállalkozásoktól támogatás gyűjtésére, mely alapján a fenti időszakban, 3 részletben mintegy 12 millió forint támogatáshoz jutott. A támogatott célok között szerepelt utánpótlásnevelés, felújítás, tárgyi eszköz beruházás. A vádlott többszöri felszólítás ellenére sem tett eleget a kapott támogatásokkal kapcsolatos és törvényben előírt elszámolási kötelezettségének. A nyomozás adatai szerint a vádlott a támogatási összeg egy részét a kérelemben megjelölt célokra fordította, míg mintegy 5 millió forintot ismeretlen célra használt fel. – írja sajtóközleményében a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.

Az ügyészség a vádlottat a költségvetésből származó pénzeszközökkel kapcsolatban előírt elszámolási kötelezettség elmulasztásának bűntettével vádolja. A vádlott bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában