Helyi kék hírek

2023.05.19. 11:02

Bíróságon verekedett egy szegedi nő, vádat emeltek ellene

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a nőnek, aki idén tavasszal, két alkalommal is rendbontó módon lépett fel a Csongrádi Járásbíróságon.

delmagyar.hu

A vád szerint a gyanúsított első ízben 2023. március 23-án jelent meg a bíróságon, ahol közölte, hogy az egyik ott dolgozó bíróval szeretne beszélni. A biztonság őrök indok hiányában távozásra szólították fel. Ekkor azonban kiabálni kezdett és rátámadt az egyik őrre, akit arcán is megütött. Miután kivezették az épületből, kint még a bejárati ajtóba is többször belerúgott. A második esetre e hét szerdán került sor, amikor a gyanúsított ismét megjelent a bíróság előtt és ismét követelni kezdte, hogy beszélhessen a bíróval. Mivel az épületbe nem engedték be, az utcán ordítozva becsületsértő kifejezésekkel illette a bírót, és azzal fenyegetőzött, hogy súlyos bűncselekményeket követ el ellene. 

A garázdaság, minősített zaklatás valamint becsületsértés miatt folyamatban lévő büntetőeljárásban a járási ügyészség a bűnismétlés tényére és veszélyére figyelemmel indítványozta, annak okán is, hogy a nőt a vele szemben már az első esetet követően megindult nyomozás sem tartotta vissza az újabb bűncselekmény elkövetésétől.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája a mai napon fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában