Középiskolás lányoktól lopott

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a férfinak, aki e hét szerdán, a délutáni órákban egy fiatalokból álló társasághoz csapódott, majd annak tagjaitól két telefonkészüléket is elvett.

delmagyar.hu

Ahogy azt korábban is megírtuk, a megalapozott gyanú szerint a gyanúsított szerdán délután fél négy körül odament egy, a szegedi buszpályaudvar közelében beszélgető társasághoz, és velük beszélgetni, kötözködni kezdett. Ennek során – pillanatnyi figyelmetlenségüket kihasználva – két középiskolás lány ruházatából is magához vette azok mobilját. Mindkét sértett még a helyszínen észrevette a készülékeik eltűnését, melyek a gyanúsítottól kerültek elő, így a nekik okozott, összesen 100.000 Ft kár visszavétellel megtérült.

A két rendbeli lopás miatt indult büntetőeljárásban a többszörösen büntetett előéletű gyanúsított letartóztatásának elrendelését a járási ügyészség a bűnismétlés veszélyére figyelemmel indítványozta, annak okán is, hogy a féri a cselekmény elkövetését negyed évvel megelőzen szabadult egy korábbi ügyében a letartóztatásból. – írja sajtóközleményében a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség.

Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája fog dönteni.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában