Közel 26 millió forint TAO pénzzel nem számolt el – vádat emelt az ügyészség

delmagyar.hu

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki egy utánpótlás futball klub vezetőjeként éveken át nem tett eleget elszámolási és visszafizetési kötelezettségének.

A vádirat szerint a vádlott egy megyebeli kisvárosban utánpótlás futball klubot működtető egyesület elnöke volt. A 2013-2017 közötti időszakban az egyesület közel 26 millió forint TAO támogatást kapott, amelyet tárgyi eszköz beruházás, felújítás és utánpótlás nevelési feladatok jogcímen igényelt. A férfi egyik évben sem tett eleget maradéktalanul a támogatásokkal kapcsolatos elszámolási kötelezettségének és az emiatt előírt visszafizetési kötelezettségének sem. A futballszövetség végül a sportegyesületet 3 évre kizárta a TAO támogatások igénybevételének lehetőségéből.

A többrendbeli, költségvetésből származó pénzeszközökkel kapcsolatban előírt elszámolási kötelezettség elmulasztásának vétségével vádolt férfi bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában