Új rendőrmotorok érkeztek Szegedre

Összesen ötven új motorkerékpárt kapott a rendőrség, amelyekből kettő jutott Szegedre, vagyis a Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitányságra is. Hazánkban egyébként a motorkerékpáros rendőri szolgálat már 97 éves, és mostanra nélkülözhetetlen részévé vált a rendőri munkának.

S. Z.

A budapesti Hősök terén vették át a hétvégén Országos Rendőr-főkapitányság (ORFK) Országos Balesetmegelőzési Bizottságának munkatársai a Wallis Motor képviselőjétől azt az 50 új BMW 1250 RT motorkerékpárt, amelyek a fővárosban és a vármegyei rendőr-főkapitányságokon állnak szolgálatba. A minden szempontból korszerű járművekből jutott Szegedre is, vagyis Csongrád-Csanád Vármegyei Rendőr-főkapitánysághoz, kettő is.

Az új motorok nagy teljesítményű, modern szolgálati járművek. Fotó: Gémes Sándor
Az új motorok nagy teljesítményű, modern szolgálati járművek. Fotó: Gémes Sándor

Az ORFK azt is közölte, hogy az új motorkerékpárok érkezésével párhuzamosan kerülnek ki a rendszerből a legidősebb, legtöbbet szolgált motorkok, amelyek üzembiztossága mára csökkent, szervizköltsége pedig jelentősen nőtt. Az új járművek jelentős mértékben javítják a szolgálatellátás feltételeit, és csökkentik a rendőrség kétkerekű járműparkjának átlagéletkorát.

Az új motorok nagy teljesítményű, modern szolgálati járművek. Kiváló terhelhetőséget biztosít masszív felépítésük, a teljesítményük pedig 136 lóerő. A hozzáértőknek azt is elmondták, hogy négyütemű, kéthengeres boxermotorral vannak szerelve.

Hazánkban a motorkerékpáros rendőri szolgálat 97 éves múltra tekint vissza, és nélkülözhetetlen részévé vált a rendőri munkának. A motoros rendőrök lényegesen gyorsabban érkezhetnek például egy baleset helyszínére, mint autós társaik. Ráadásul a motoros rendőrök megjelenésének preventív hatása átlag feletti. A magyar rendőrmotorosok nemzetközi presztízse kimagasló, hiszen számos rendezvény, és más európai rendőri motorkerékpáros verseny trófeáját hozta már haza magyar versenyző.
A motoros rendőrökre egyébként most van a legnagyobb szükség, hiszen itt a nyár, és már előkerültek a motorkerékpárok. Sokan pedig gyakorlás nélkül mennek újra forgalomba. A rendőrök nekik is segítenek bizonyos időközönként tartott balesetmegelőzési képzéseikkel.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában