Helyi kék hírek

2023.07.03. 11:22

Továbbra is nagy nyomás nehezedik vármegyénkre

K. A. R.

Százával jöttek a hétvégén is. Archív fotó: Havran Zoltán

Péntektől vasárnapig 808 határsértővel szemben intézkedtek hazánkban a rendőrök, ebből csak vasárnap csak Csongrád-Csanád vármegyében 222 migránst tartóztattak fel – derült ki az Országos Rendőr-főkapitányság hétfői közleményéből. A rendőrség oldalán közzétett statisztika szerint az elmúlt héten összesen 1428 határsértőt fogtak el, valamint embercsempészés miatt 19 gyanúsított ellen indult eljárás.

Ahogyan az előbbiekben is említettük, mozgalmas vasárnapja volt vármegyénk rendőreinek, akik Ásotthalom, Mórahalom és Röszke területén fogták el több mint 200 migránst, akik ellenőrzésük során afgán, iraki, pakisztáni, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét hitelt érdemlően nem tudták igazolni. Mindemellett még a kerítésnél sikerül megfékezniük az egyenruhásoknak 45 személyt a hazánk területére történő illegális belépésben.

De szintén vasárnap 2 embercsempészt is fogtak vármegyénkben. Először Mórahalomnál vontak ellenőrzés alá egy osztrák honosságú személygépjárművet, amit egy 37 éves szerb férfi vezetett. A járműben 19 illegális migráns tartózkodott. Később Röszkénél állítottak meg a rendőrök egy német honosságú személygépjárművet, amit egy 26 éves román férfi vezetett. Ebben az autóban 13 migráns utazott.

Az egyenruhások minden esetben visszakísérték az illegális migránsokat az ideiglenes biztonsági határzárhoz, míg a járművezetőkkel szemben embercsempészés miatt büntetőeljárás indult.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában