Helyi kék hírek

2023.08.07. 09:19

Körömvágóollóval akart kirabolni két boltot is - Videó

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfivel szemben, aki tavaly decemberben egymás után egy trafik és egy kisbolt eldójára támadt a bevétel reményében.

Delmagyar.hu

A vádirat szerint a vádlott 2022. december 4. napján reggel 7 óra előtt röviddel egy szegedi trafikba lépett be kezében egy körömvágó ollóval. Ezután a férfi mintegy 20 alkalommal próbálta megszúrni a védekező eladót, pénzt követelve. A sértett a pénztárgépig hátrált és sikerült a pánikgombot megnyomnia, melyet észlelve a vádlott elmenekült. A kasszában 250 ezer forint volt. A nőnek 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek.

A férfi ezután egy közeli kisboltba ment be hasonló céllal. A férfi az eladót itt is megszúrta az ollóval a bevételt követelve, de a nőnek egy munkatársa és egy vevő segítségével sikerült a vádlottat az üzletből az utcára kiszorítani és az ajtót bezárni. A kasszában 100 ezer forint volt. A nőnek sérülése nem keletkezett, mivel a vastag ruházata a szúrásokat felfogta.

A járási ügyészség a férfit 2 rendbeli rablás bűntettének kísérletével vádolja. A vádemeléskor letartóztatásban levő férfi bűnösségééről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

A videófelvételt a trafik biztonsági kamerája rögzítette. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában