Feltételezett ausztriai gyilkos letartóztatását indítványozta az ügyészség

A Szegedi Járási Ügyészség letartóztatását indítványozta annak a török férfinek, aki Ausztriából szökve fegyverrel próbálta meg átlépni a határt.

Delmagyar.hu

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsított feltételezhetően emberölést követett el Ausztriában. A nemzetközi együttműködés keretében jelzés érkezett a magyar hatóságok felé arról, hogy szökésben van és fegyverrel rendelkezik. A férfi vasárnap hajnalban jelentkezett kilépésre Szerbia irányába Röszkénél az általa vezetett gépkocsival, amikor az ellenőrzés során nála egy német gyártmányú fegyvert találtak betárazva és lefoglaltak 35 darab éles lőszert is.

A férfi körözését az osztrák hatóságok aznap rendelték el.

A lőfegyverrel visszaélés bűntette miatt indult eljárásban az ügyészség a szökés, elrejtőzés veszélye miatt indítványozta a férfi letartóztatásának egy hónapra történő elrendelését. Az ügyészi indítvány tárgyában a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója fog dönteni a ami napon. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában