Idős embert raboltak ki Szentesen

A Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyészség hétvégi ügyeleti tevékenysége során letartóztatását indítványozta annak a két férfinak, akik egy idős sértettet raboltak ki Szentesen.

Delmagyar.hu

A megalapozott gyanú szerint a gyanúsítottak múlt pénteken kevéssel éjfél után bementek Szentesen az idős sértett nyitott ingatlanába. Ott az egyikőjük figyeléssel biztosított, míg a másik férfi pénzt követelt, majd miután nem kapott, a sértettet az ágyra lökte és a párnája alatt levő pénztárcából kivett 50 ezer forintot. A sértett megpróbálta a gyanúsítottat visszatartani, mire a terhelt az idős férfit egyszer megütötte. A sértettnek 8 napon belül gyógyuló sérülése keletkezett. A nyomozás során a rendőrség a pénz mintegy felét lefoglalta.

A főügyészség a minősített rablás bűntette miatt indult eljárásban a gyanúsítottak letartóztatásának elrendelését a szökés-elrejtőzés, a bűnismétlés veszélye valamint a büntetőeljárás meghiúsításának veszélye okán indítványozta.

Az ügyészi indítványnak helyt adva a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírója mindkét gyanúsított letartóztatását elrendelte.
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában