Letartóztatták a fegyverrel fenyegetőző migránst

Suki Zoltán

Illusztráció

Fotó: Török János

Letartóztatta csütörtökön a Szegedi Járásbíróság nyomozási bírája azt a fiatal migránst, aki fegyverrel fenyegette meg a szerb–magyar határon a rendőröket. A Központi Nyomozó Főügyészség arról számolt be, hogy a Szegedi Regionális Nyomozó Ügyészség csoportosan, fegyveresen elkövetett hivatalos személy elleni erőszak, és lőfegyverrel visszaélés miatt nyomoz az ügyben.

Ismert: a rendőrök szeptember 25-én Mórahalomnál egy kisebb csoportot vettek észre, amelynek tagjai létrán másztak át szerb oldalról a határkerítésen. Két határvadász és egy rendőrjárőr a határkerítések közötti úton megállított egy fiatalkorú férfit és ismeretlen társát, míg harmadik társuk a létra tetején tartózkodott. Amikor intézkedni akartak, a fiatal elővett egy pisztolyt, és azt csőre töltötte és a rendőrökre fogta. De nem csak ő, hanem a harmadik, létrán álló társa is fegyverrel fenyegetőzött.

A három férfi visszatért Szerbiába, később azonban a fiatal migráns 22 társával visszatért Magyarországra, ahol a rendőrök felismerték és előállították.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában