Helyi kék hírek

2023.10.28. 19:16

21 hivatásos és önkéntes tűzoltó egység dolgozott együtt a vihar nyomában pénteken

Delmagyar.hu

Forrás: Katasztrófavédelem

Pénteken délután egy rövid ideig tartó, de erős, viharos széllökésekkel járó zivatarzóna érte el Csongrád-Csanád vármegye szinte teljes területét.

15 óra 22 perckor érkezett a legelső lakossági bejelentés Kistelekről a szegedi főügyeletre, ezt rövid időn belül több, mint száz segélyhívás követte. Összesen 140 jelzést fogadtak a szegedi főügyelet munkatársai, ebből mintegy 90 helyszínen kellett beavatkozást végezniük a vármegye hivatásos és önkéntes egységeinek. 16 településről jelezték a lakosok, hogy kidőlt fák, lehasadt faágak veszélyeztetik a forgalmat. 23 lakóházban és három közintézményben okozott károkat a vihar (Felgyőn, Kisteleken és Algyőn rongálódott meg az ottani általános iskola tetőszerkezete).

A bejelentések túlnyomó többsége Szegedről és környékéről érkezett, de sok segélyhívást indítottak a lakosok a vármegye északi részéről is.

Este nyolc óráig 12 hivatásos és kilenc önkéntes egység folyamatosan dolgozott a vihar okozta károk felszámolásán. Minden, a lakosok által jelzett helyszínen elvégezték a tűzoltók a műszaki mentéseket az esti órákig. Személyi sérülés egyik helyen sem történt.  

Olvasható a Katasztrófavédelem oldalán. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában