Futárnak is álcázta magát a csaló

A Szegedi Járási Ügyészség vádat emelt azzal a férfival szemben, aki országszerte tizenkét sértettet tévesztett meg az interneten feladott, valótlan hirdetéseivel.

Delmagyar.hu

A vádirat szerint a férfi több internetes oldalon álhirdetéseket jelentetett meg, melyekben mobiltelefonokat árult. A hirdetésekre jelentkező vevők a megállapodásuk szerint hol előleget, hol teljes vételárat utaltak át részére, alkalmanként 20.000 és 250.000 Ft közötti összegekben, a telefonokat azonban sosem kapták meg. Két ízben a vádlott egy üres dobozzal a kezében még az előleget fizető vásárlók lakására is becsöngetett. Itt magát csomagfutárnak kiadva előadta, hogy a vételár fennmaradó részének kifizetése esetén átadja a telefont. A sértettek ekkor azonban rájöttek, hogy csalás áldozatai lettek, és nem adták oda neki a pénzt. – írja sajtóközleményében a Csongrád-Csanád Vármegyei Főügyszség.

A vádlott a csalással a sértettektől összesen közel 1.300.000 Ft-ot szerzett meg.

A járási ügyészség a vádlottat tizenkét rendbeli, a sértetteknek okozott kár nagyságrendjéhez igazodó csalással vádolja.

A terhelt bűnösségéről a Szegedi Járásbíróság fog dönteni.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában