Több mint ötszázan jöttek

Suki Zoltán

Forrás: Police.hu

Összesen 510 határsértőt tartóztattak fel a rendőrök az országban csütörtökön – közölte pénteken az Országos Rendőr-főkapitányság. Csongrád-Csanád vármegyében a járőrök 15 csoportban 487 határsértőt találtak Ásotthalmon, Röszkén és Mórahalmon. Ezen kívül találtak migránsokat Budapesten, Bicskén, Szombathelyen, Hegyeshalomban és Kisigmándon.

Ugyanaznap a határkerítés Csongrád-Csanád vármegyei szakaszán 326, a Bács-Kiskun vármegyein pedig egy embert tudtak megakadályozni abban, hogy illegálisan átlépje Magyarország határát.

A feltartóztatott illegális migránsok ellenőrzésük során afgán, kínai, koszovói, marokkói, szír és török állampolgárnak vallották magukat, azonban ezt nem tudták igazolni, mert nem voltak papírjaik. Mivel azt sem tudták igazolni, hogy jogszerűen tartózkodnak Magyarországon, a rendőrök visszakísérték őket a biztonsági határkerítéshez. A szerb-magyar határon jelenleg rendőrök, és a rendőrség kötelékébe tartozó határvadászok látnak el szolgálatot. Nekik segítenek rendszereresen a polgárőrök, akik szintén éjjel-nappal a határ közelében járőröznek. Az ő feladatuk az, hogy ha találnak egy migránscsoportot,  akkor azonnal értesítsék a rendőröket, és amíg ők ki nem érkeznek, tartsák vissza az embereket.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában