Katasztrófavédelem

2023.10.27. 19:31

Vármegyénkben négy településen nincs áram a vihar miatt

Delmagyar.hu

Csongrád-Csanád vármegyében négy településen nincs áram a viharos időjárásban elektromos vezetékre dőlt fák miatt - közölte az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője péntek késő délután az MTI-vel. 

Mukics Dániel tájékoztatása szerint az áramkimaradás mintegy 5000 fogyasztási helyet érint, és a tűzoltók folyamatosan tisztítják meg az elektromos vezetékek környékét a faágaktól, hogy az áramszolgáltató mielőbb helyre tudja állítani az ellátást.

Az OKF szóvivője elmondta, hogy a viharos szél miatt országszerte 160 esetben avatkoztak be a tűzoltók, és még több mint száz helyre kell kivonulniuk a következő órákban. A legtöbb esetben útra, kerítésre, elektromos vezetékre dőlt fák miatt érkezett riasztás a katasztrófavédelem ügyeletére, illetve több esetben épületekben is keletkezett kár - tette hozzá.

Szegeden egy általános iskola tetejét bontotta meg a viharos szél. A katasztrófavédelem honlapján olvasható tájékoztatás szerint a vihar elsősorban a déli vármegyékben okozott sok gondot. A katasztrófavédelem munkatársai folyamatosan dolgoznak a viharkárok felszámolásán. 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában