Tízmilliós cigifogás Röszkénél

Suki Zoltán

ILLUSZTRÁCIÓ: KISS ANNAMARIE

Csempészek pechére a Nemzeti Adó- és Vámhivatal munkatársai jól forgatják a sarokköszörűt. Röszkén néhány nap különbséggel két busz utasterében kialakított „bunkerekben” összesen 4348 doboz cigarettát találtak, csaknem 10 millió forint értékben.

Az adóhivatal azt közölte, hogy a pénzügyőrök ellenőrzése közben egy svájci rendszámú busz gumipadlója lett gyanús. Amikor elkezdték átvizsgálni a szerb sofőr egyre beszédesebb lett. A rejtekhelyet nem tagadva elmondta, hogy a kerékjárat felől lehet felnyitni, de kizárólag sarokköszörűvel. A mélyedésben 2100 doboz koszovói zárjegyes cigarettát találtak, közel 4,5 millió forint értékben. A jogsértés ráfizetéses eredménnyel zárult, több mint 8 millió 900 ezer forint bírságot kell fizetnie.

Egy koszovói férfinak azonban egymillió forinttal többet kell lerónia, mint sorstársának. Ugyancsak egy buszban kialakított rejtekhelyen, 2248 különböző márkájú, szerb és koszovói zárjegyes dohányárut próbált meg átcsempészni a röszkei határon. A pénzügyőrök a jármű tárolórekeszei mögött három különböző „bunkert” találtak, melyekhez szintén csak sarokköszörűvel lehetett hozzáférni. Végül a NAV munkatársai 4 millió 900 ezer forint értékű cigarettát foglaltak le tőle. 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a delmagyar.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában